Onder ruimen wordt verstaan het leegmaken van een graf. Schudden van het graf is een vorm van ruimen waarbij in een graf de skeletdelen op de bodem van het graf worden geplaatst. Onder ter aarde bestellen wordt verstaan het op piëteitsvolle wijze opnieuw begraven van de stoffelijke resten waarbij geen gebruik behoeft te worden gemaakt van een uitvaartkist of ander lijkomhulsel, de stoffelijke resten kunnen worden verpakt en bijgezet worden een beenderbox (kartonnen).

Ruiming van graven kan eerst plaatsvinden na het verstrijken van de wettelijk vastgestelde termijn van grafrust, zodat men ervan uit zou mogen gaan slechts volledig verteerde resten aan te treffen. Zo’n ruiming kan voor de nabestaanden zeer gevoelig liggen.

De werkzaamheden worden in overleg met het beheer uitgevoerd.  Tijdens een begrafenis worden de werkzaamheden stilgelegd.  Ruimingswerkzaamheden worden uitgevoerd volgens wettelijk daartoe gestelde eisen, overeenkomstig de richtlijnen van de Inspectie.

Afscherming.

Om het te ruimen gedeelte wordt een afscherming geplaatst van 2 meter hoog dat het zicht op de werkzaamheden ontneemt.

Verzamelgraf.

De stoffelijke resten worden bijgezet in het verzamelgraf, ook bestaat de mogelijkheid om de stoffelijke resten afzonderlijk in een kartonnen beenderenbox in het verzamelgraf bij te zetten. De restanten van kleding, kisthout, beslag en kistbekleding wordt in een gesloten container afgevoerd naar een erkende vuilverbrandingsinstallatie.

Gravendienst van Lierop besteedt grote aandacht aan veiligheid en kwaliteit. Tijdens de ruimingswerkzaamheden zullen alle benodigde persoonlijke beschermingsmiddelen worden gebruikt.

Een efficiënt maar zorgvuldig optreden is ons devies, wij hebben oor voor uw wensen en oog voor details.

Wist U ?

Wanneer de grafrechten zijn verlopen, bestaat de mogelijkheid om uw dierbaren te laten opgraven en te cremeren en een rustig plekje te geven in uw eigen omgeving (thuis).

Meer informatie ?

Mobiel: 00 31 (0)6 28 55 98 88  
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Adres: Baffinstraat 45, 5665 VV   Geldrop   ( Nederland / The Netherlands )  
Registratie: B.T.W. nr. NL 001891962B86