Opgraven – Herbegraven – Crematie.

De wettelijke termijn van de grafrust is 10 jaar.

Onder opgraven wordt verstaan het uit een graf nemen van het stoffelijk overschot.

Het graf wordt machinaal of handmatig gedolven, het stoffelijk overschot wordt uit het graf genomen en geborgen in een uitvaartkist of een ander lijkomhulsel, ook kan een beenderbox (kartonnen) worden gebruikt en herbegraven in het graf.

Is het stoffelijk overschot nog instaat van ontbinding dan wordt het voorzien van een body-bag (biologische afbreekbaar).

Afscherming : de begraafplaats is tijdens de werkzaamheden gesloten, rond het graf wordt een afscherming geplaatst dat het zicht op de werkzaamheden ontneemt.

Opgraven en crematie: voor de crematie moet het stoffelijk overschot (skelet) worden ontdaan van de aanwezige zand, het verwijderen van het zand doen wij door te zeven.

De familie kan indien gewenst aanwezig zijn in het crematorium bij de invoer van de uitvaartkist in de crematieoven.

Lijkwades :

Indien er na een opgraving gebruik wordt gemaakt van een lijkwade is het raadzaam contact op te nemen met het crematorium. Het blijkt namelijk dat crematoria hier eisen aan stellen, zoals een ligplank of plank onder het stoffelijk overschot ten behoeve van de invoer in de crematieoven. Ook kan het zijn dat een crematorium een stoffelijk overschot in een lijkwade niet accepteert.

Asbestemming :

Het is wettelijk bepaald dat de as minimaal 30 dagen in het crematorium bewaard moet blijven. Daarna kan er een bestemming aan de as worden gegeven.

Ook bij het geven van een advies van de as bestemming staan wij voor u klaar.

Een bijzonder leven verdient een bijzondere herinnering.

Er zijn verschillende manieren om na een crematie vorm te geven aan een kostbare herinnering.                         U kunt de as bijvoorbeeld bewaren in een urn naar keuze of (deels) in een assieraad Zie de rubriek urnen en assieraden op deze website.

Glas.

Glas is een prachtig materiaal om de herinnering aan onze dierbare levend te houden.

Bij verstrooiing van de as kan men een gedeelte bewaren voor in één of meerdere glas objecten te verwerken. Naar aanleiding van uw wensen en herinnering wordt er voor u een persoonlijk en op maat gemaakt ontwerp gemaakt. Dit kan zowel een abstract glasobject zijn als iets figuratiefs, zoals een vogel of een vlinder. Het is ook mogelijk om een trouwring, haarlok of andere kleine objecten in het glas te verwerken. Meer informatie www.dierbaarglas.nl

Verlof opgraving : voor het opgraven, herbegraven of crematie is altijd een verlof (toestemming) nodig van de Burgemeester waar het stoffelijk overschot is begraven.

Het aanvragen van de benodigde documenten en het vervullen voorgeschreven formaliteiten kunnen wij voor u verzorgen.

Meer informatie ?

Mobiel: 00 31 (0)6 28 55 98 88  
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Adres: Baffinstraat 45, 5665 VV   Geldrop   ( Nederland / The Netherlands )  
Registratie: B.T.W. nr. NL 001891962B86  

U kunt op ons rekenen.

Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar.

Voor elke opgraving – herbegraven – crematie wordt een vrijblijvende offerte op maat gemaakt.

Een efficiënt maar zorgvuldig optreden is ons devies, wij hebben oor voor uw wensen en oog voor details.