Begraven

Voor nabestaanden kan het prettig zijn om na het overlijden van een dierbare een fysieke plek te kunnen bezoeken. Bezig zijn met de verzorging van een graf kan troost bieden en de gevoelsmatige band met de overledene tastbaar maken. Begraven is dan ook een veel gekozen optie.

De keuze voor een begraafplaats is vrij, de meeste mensen kiezen echter een begraafplaats dicht in de buurt. Iedere begraafplaats heeft een eigen sfeer en inrichting. Ook de regels en kosten zijn per begraafplaats verschillend. Op sommige begraafplaatsen is het mogelijk om zelf de plaats van het graf te kiezen.

Kindergraf.

Veel begraafplaatsen hebben een apart gedeelte ingericht voor kindergraven soms ook wel vlindertuin genoemd. Een kinderbegraafplaats is een buitengewoon gevoelige plaats, juist om ouders en andere familieleden op een passende wijze hun verdriet te delen door het grafje een eigen vorm en inrichting te geven.

Asbestemming.

Ook kan op een begraafplaats een strooiveld aanwezig zijn, waar bloemen neer gelegd kunnen worden.

Ook is het mogelijk om de asbus bij te zetten in een urnengalerij – urnengraf – urnentuin of een familiegraf.  

Natuurbegraven.

Wie natuur en milieu een warm hart toedraagt, kan zich laten begraven op een natuurbegraafplaats. Gelegen in een natuurgebied, biedt een natuurbegraafplaats een vredig plekje weg van de dagelijkse drukte.

We merken dat natuurbegraven een keuze kan zijn als iemand de voorkeur heeft voor begraven, maar nabestaanden niet wil opzadelen met grafkosten en onderhoud. Bij natuurbegraven gaat het graf op in de natuur, dus er is geen onderhoud nodig. En vaak zit eeuwige grafrechten op het graf, waardoor de grafkosten niet verlengd hoeven te worden.

Zie ook de rubriek natuurbegraafplaats op deze website.

Wist u ?

Wanneer de grafrechten zijn verlopen, bestaat de mogelijkheid om uw dierbaren te laten opgraven en cremeren en een rustig plekje te geven in uw eigen omgeving (thuis).

Meer informatie ?

Mobiel: 00 31 (0)6 28 55 98 88  
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Adres: Baffinstraat 45, 5665 VV   Geldrop   ( Nederland / The Netherlands )  
Registratie: B.T.W. nr. NL 001891962B86  

U kunt op ons rekenen.

Wij staan 24 uur per dag , 7 dagen in de week voor u klaar.